lørdag den 27. oktober 2012

Råd til overlevelse på Halvorsminde fra start til efterårsferien!

Det er ikke nemt at starte på efterskole, fordi der er så mange nye ting og mennesker!

Jeg ved jo ikke hvordan det har været på andre efterskoler, men på Halvorsminde ved jeg jo faktisk hvad der sådan rimelig skal til ;-)

1. LAD VÆRE MED AT BLIVE BUSTET I NATTEREND, DAGEN EFTER I ANKOM!

2. Og hvis i skal op på forstanderens kontor så smil! - det gør ens prædiken af forstanderen lidt mildere!

3. Se sød ud, så folk ikke tror du er en rod - det hjælper tit.

4. Istedet for at gå alene de første dage, så tag din roomie med! - Det givet et hurtigt og godt fællesskab
på værelset! - hvilket er meget vigtigt!

5. Når de siger, at det er tæt på umuligt at få ny roomie, så tro dem ikke! Det er skam muligt!

6. Giv din roomie alle de chancer du kan holde til! - det er sundt at komme tæt på nogle typer som ikke minder om dig selv! - Og det kan være at man udvikler sig, så man kan snakke med flere mennesker!

7. Inden du tager afsted så få set ALT det tv du kan! for du kommer ikke til at se meget på efterskolen! - så lad være med at se reklamer for nye serier! Det bliver deprimerende...

8. Når din kontaktlærer vil snakke med dig, og læreren spørger ind til dig, så fortæl alt det der kan blive en udfordring i løbet af året, da det vil blive et kæmpe plus senere!

9. Det er en god ide at rydde op efter en selv! så bliver de andre ikke så hidsige...

10. Gør rent på det område du får tildelt, men hvis læreren ikke er der, og du ikke gider, så skal man sikre sig at der ikke er en anden lærer i området, der kan komme og sætte en igang!

11. Hvis man har glemt sine sko når man skal ned i spisesalen, så løb ind! - Så ser lærerne det ikke.

12. Man skal IKKE tage alt kødet til sig selv om middagen, det giver dårlig karma ved bordet! For der er næsten aldrig refill af kød!

13. Sid med armene ind til kroppen, og lad være med at fylde med de arme! For bordene er ikke så store at der er plads til det!

14. Pas på med ikke at isolere dig det første stykke tid. Det er der det hele begynder at danne sig!

15. Hvis dine venner eller veninder hjemmefra ikke forstår du ikke svarer, på deres beskeder eller opkald, så få dem til at forstå at det ikke er helt nemt, at huske på at skulle svare!

16. Lav dine lekter...
- det var for sjov, oppe på skolen ligger man som har har redt! Så hvis du ikke aflevere bliver du bedømt ud på det, og det kan også godt gå ud over lærerenes syn på dig som person. - måske tror de så du er en rod?

17. Hvis du er en af de spøjse typer, så kan du mærke stemningen med den enkelte lærer, nogle kan man tage mere pis på end andre ;-) - Forstanderen og Søren Maagaard feks.

18. Hvis der kommer en serie som forbrydelsen i løbet af året, så kommer de fleste folk først efter det er slut! - Så derfor er det ikke så fedt at komme tidligt.

19. Hvis dine forældre mener at du kommer for lidt hjem, eller du kan fornemme at de savner dig, så giv dem en liste med ting du mangler på, så kan de også tænke på dig i deres hverdag, når de køber disse ting til dig!

20. Lad være med at komme forsent til morgenmad, for det går ud over dig selv og din roomie! For I bliver vækket - BEGGE TO - næste dag!

21. En god ide er at skabe en god stemning på gangen, for det gør også at når man skal være på gangen, at man kan gå rundt og hygge med de andre, i stedet for kun på værelset!

22. HUSKE KLIPKLAPPER ELLER FUTTER! - Det er nederen ikke at have nogle af de ting med!

23. Lad være med at dømme hinanden inden i kommer via facebook billeder! Det er for dumt!

24. Hvis du skal bo på polargangen, så lad være med at lukke den yderste dør til fællesbadet og det store toilet! - Det lyder som skrigende babyer så!

25. Vær den du er! Men hvis du vil gå fra at være den ''stille'' til en mere udadvendt, så er det den perfekte chance for at gøre det på efterskolen!

26. Hvis du kender nogle hjemmefra, så lad være med at fortælle andre om hvordan de er derhjemme, for ALLE har ret til en ny chance!

27. Når I skal stilles op efter højde i starten, så sig du er lidt højere end du er, for ellers kommer du længere op foran i foredragssalen, og så kan man altså ikke lige tage en ''slapper'' i en fortællertime eller en sangtime! jo længere op foran man kommer, jo mere bliver man lagt mærke til!

28. Find nogle du stoler på som du føler du kan tale privat med! For der vil komme nogle udfordringer på vejen, og som kan være godt lige at få vendt med enten en lærer eller elev!

29. Husk på at på efterskolen findes der ikke som sådan noget det hedder ''popularitet'' så du skal ikke holde dig tilbage hvis du ikke normalt er van til at være populær! For på efterskolen vil der altid være nogle der syntes du er sej ;-)

30. Nyd den første tid uden lektier og alt det! - Men de vil komme! - tro mig!

31. Hvis Søren Maagaard er vagt og du IKKE har nogle former for slik, så er du dødsdømt... Han skal altid enten have spejderhagl, Chokolade eller andre former for slik - og det er god bestikkelse hvis man ikke er på sit værelse 22.30, hvis man er et par minutter forsinket ;-)

Jeg tror hermed at jeg var rimelig omkring overlevelsen fra start til efterårsferien! og så må der jo også komme en til den senere tid! ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar